Ontzuren

Tegenwoordig is het goed mogelijk om artrose structureel tegen te gaan door het lichaam te ontzuren. Bij artrose is namelijk sprake van verzuring van het lichaam en gewrichten. Dit betekent dat het lichaam de overtollige stroom aan afvalzuren in het bloed niet afdoende kan uitscheiden. Naarmate men ouder wordt blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam. Tegenwoordig zijn er goede mogelijkheden om het lichaam te ontdoen van overtollige afvalzuren waardoor artrose bij de wortel wordt aangepakt. 

 

Artrose en verzuring

Stress, medicijnen en purinerijk voedsel produceren na verbranding afvalzuren die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad (pH waarde) van het bloed op een constant niveau te houden. Deze mag slechts tussen de pH 7,3 - 7,4 liggen. Wanneer de zuurgraad in het bloed zich buiten deze waarden begeeft is het lichaam in levensgevaar!

 

Het lichaam kent 2 belangrijke manieren om afvalzuren af te voeren of te neutraliseren (bufferen):

 

  • Afvalzuren worden door de nieren gefilterd en dan via de urine uitgescheiden.
  • Afvalzuren worden gebufferd/geneutraliseerd door het stofje natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat vorm de belangrijkste basische buffer in het bloed om de zuurgraad constant te houden.

 

Maar bij personen met artrose is de hoeveelheid zuren die in het bloed vrijkomt soms te groot om via bovenstaande mechanismes te worden verwerkt. Het lichaam kan dan te weinig natriumbicarbonaat aanmaken om de overtollige urinezuren te neutraliseren/bufferen. De afvalzuren worden dan op verschillende plekken, zoals de gewrichten en het kraakbeen, opgehoopt.

Hierdoor zorgt het lichaam dat de zuurgraad in het bloed constant blijft, maar het resultaat is wel dat dit op den duur ten koste gaat van je gezondheid met chronische aandoeningen zoals artrose als gevolg.

 

Artrose en ontzuren

De basisvoorwaarde voor een leven zonder artrose ligt in het herstellen van de zuurbalans in het lichaam. Door actief te ontzuren neemt de stroom overtollige afvalzuren af en worden opgebouwde afvalzuren in de gewrichten en het kraakbeen opgelost en afgevoerd.

 

Actief ontzuren kunt u bereiken door dagelijks uw natriumbicarbonaatgehalte in het lichaam te verhogen. Natriumbicarbonaat is de basische buffer die overtollige afvalzuren neutraliseert. Door deze basische buffer dagelijks te verhogen kunnen veel meer zuren onschadelijk worden gemaakt zodat ze niet ophopen in het kraakbeen. Daarnaast heeft natriumbicarbonaat een actieve ontzurende werking door reeds opgehoopte zuren in uw gewrichten en kraakbeen op te lossen en af te voeren.

 

Behandel uw artrose structureel met het behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis.

 

Ontzuren met basische druppels

Door toevoeging van basische druppels aan uw drinkwater wordt de PH waarde ervan verhoogd naar 9.5. Hierdoor ontstaat basisch water. Door het drinken van basisch water wordt de zuurgraad in de maag tijdelijk verlaagd. Ons lichaam corrigeert dat snel door weer zuur voor de maag aan te maken. Daarbij wordt tegelijkertijd via de maagwandcellen natriumbicarbonaat afgegeven aan het bloed. De natriumbicarbonaat zal dan de afvalzuren neutraliseren.

 

Ontzuren met gecoate basische capsules

Basische capsules met een maagzuurresistente coating bevatten natriumbicarbonaat en lossen op in de darmen. De natriumbicarbonaat wordt via de darmwand in het lichaam opgenomen waarna de zuren worden opgelost.

 

Maar let op! Het valt niet aan te raden om gewoon natriumbicarbonaatpoeder op te lossen in water en dit dan op te drinken. De opgeloste natriumbicarbonaat reageert dan met het maagzuur en wordt omgezet in koolstofdioxide, (keuken)zout en water. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kan de bloeddruk stijgen door de verhoogde zoutvorming. De maagzuurresistente coating die om goede basische capsules zit voorkomt reactie van natriumbicarbonaat met het maagzuur.

 
Ontzuren met speciale ontzurende kruidenthee

Ontzuren kan ook door het drinken van ontzurende kruidenthee. Belangrijk hierbij is een grote variëteit aan kruiden en de juiste kruidencombinatie. Kruiden bevatten energierijke elementen die na extractie in staat zijn om “zure zouten” te ontbinden. Speciaal ontzurende kruidenthee bevordert ook direct de afvoer van zuren via de urine, erg goed bij artrose.

 

Ontzuren door het nemen van ontzurende baden met basisch badzout

Zure afvalstoffen worden voor een groot gedeelte afgevoerd via ons grootste orgaan, de huid. Door het nemen van ontzurende baden (basische baden) gaat u de afvoer van zure afvalstoffen van binnen naar buiten stimuleren. Basische baden zijn erg goed voor mensen met artrose. 

 

Ontzuren door het lichaam te voeden met basische voedingsextracten

Door uw lichaam dagelijks te voeden met een grote hoeveelheid basische voedingsstoffen, beschermt u het tegen verzuring. Basische voedingsstoffen compenseren voor de dagelijkse stroom verzurende voedingsstoffen waardoor de zuurbalans wordt gehandhaafd. Basische voedingsstoffen zitten in o.a. groenten, diverse fruitsoorten, kiemgrassen (gerstegras, tarwegras), algen (chlorella, spirulina). Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en de gewrichten, en houden deze op peil.

 

Ontzuren door het aanvullen met een basisch mineralen complex

Mede door de intensieve landbouw verschralen de landbouwgronden waardoor er steeds minder mineralen in onze voeding zit. Een tekort aan basische mineralen kan leiden tot verzuring van het kraakbeen. De kwaliteit van het kraakbeen gaat hierdoor achteruit met pijn en stijfheid als gevolg. Het kraakbeen heeft basische mineralen nodig om deze in goede conditie te houden. Door het lichaam aan te vullen met een basische mineralen complex help je het kraakbeen gezond te houden. Basisch mineralen complex bestaat uit 100% actieve voedingsstoffen en verbeteren de zuurgraad van kraakbeen en het lichaam.

 

Verkrijgbaarheid van ontzurende producten

Lichaamsontzuring wordt al enige jaren toegepast als therapie. Tegenwoordig bestaan er enkele bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken van ontzurende producten zoals basische druppels, basische tabletten, speciale ontzurende kruidenthee, basisch badzout, basische mineralen complex en basische voedingsextracten. Ontzurende producten zijn verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidwinkels, reformwinkels en enkele apotheken. Daarnaast kunt u ontzurende producten tegenwoordig ook vinden en bestellen via internet.

 

Behandel uw artrose structureel met het ontzuren-behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis.

 

Doe de gratis test om uw kans op verzuring te toetsen >>>

 

 

Doe de online verzuringstest

 

Artrose wordt deels veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>


artrose behandelplan

Artrose behandelplan

Behandel uw jicht structureel met het ontzuren-behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis.

 

Artrose behandelplan >>