Ervaring Truus

Ik ben Truus, moeder van twee kinderen en grootmoeder van één. Enkele jaren geleden is er artrose geconstateerd in mijn knie. De pijn werd geleidelijk erger tot het moment dat ik mijn kleinzoon niet meer kon optillen. Ook werden mijn wandelingen steeds korter en had steeds meer moeite op te staan, wetende dat het pijn ging doen.

 

De arts gaf aan dat ik toch meer moest gaan bewegen maar dat het kraakbeen steeds meer achteruit zou gaan. Hij schreef naproxen voor om de pijn te bestrijden. Hier werd de pijn af en toe minder maar ik was op een punt om verder te kijken met het idee “alles wat kan bijdrage” graag. Ik ben langs verschillende therapeuten en voedingsdeskundigen geweest waarvan een zij dat ik kan gaan ontzuren. Nooit eerder had ik hiervan gehoord maar het blijkt dat verzuring vaak de oorzaak is van Artrose. Ik heb voor de zekerheid enkele ph strips gekocht om mijn zuurgraad te meten en dit gaf aan dat ik inderdaad was verzuurd.

 

Ik heb toen gelijk basische druppels en ontzurende kruidenthee gehaald en ben gaan letten op verzurend voedsel. De eerste twee maanden merkte ik weinig maar had wel iets meer energie dus waarom niet doorgaan. Na drie maanden had ik iets minder last van mijn knie maar het mooiste moment was toen ik weer naar de dokter ging voor een controle. De dokter constateerde geen enkele afname van het kraakbeen dus geen verslechtering. Hij was ook enigszins verbaasd.

 

Ik ben nu langzaam weer iets meer aan het bewegen en merk dat ik steeds minder last heb van mijn knie. Ik weet dat het kraakbeen nooit meer volledig zal herstellen maar zolang ik met minder pijn door het leven kan ben ik ontzettend blij. Had achteraf best graag eerder willen beginnen met mijn zuur-base niveau. Iedereen moet doen wat voor hem/haar werkt maar ik heb nu toch een andere kijk gekregen op de natuurgeneeskunde. En zolang ik kleine verbetering merk blijf ik bezig met mijn zuur-base evenwicht.

 

Iedereen veel succes. 

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>