Artrose schouder

Artrose in de schouder, ook wel omartrose genoemd is een degeneratieve ziekte die binnen de groep van reumatische aandoeningen valt. Artrose in de  schouder wordt veroorzaakt door verzuring wat gepaard gaat met afbraak van de cellen in het gewrichtskraakbeen. Door de afbraak van het kraakbeen komen botten in de schouder te dicht bij elkaar waardoor ze gaan schuren.

 

Symptomen

Bij artrose in de schouder ervaart u pijn en stijfheid van het schoudergewricht. Met name na een periode van rust kan pijn worden ervaren. Het schoudergewricht kan in sommige gevallen gaan kraken.

 

Oorzaak

Er zijn verschillende oorzaken van artrose in de schouder. Een oorzaak die vaak naar voren komt is verzuring van het kraakbeen. De kraakbeencellen raken verzuurd en sterven af. Hierdoor wordt de kraakbeenlaag dunner en komen de botten te dicht bij elkaar.

 

Artrose schouder

 

Behandeling

Bij artrose in de schouder kunt u het lichaam gaan ontzuren. Hierdoor neemt de afbraak van cellen in het schouderkraakbeen af waardoor u beter in staat bent de schouder te bewegen. Door regelmatig de schouder pijnloos te bewegen kunt u de progressie van omartrose nog verder stoppen.

 

Lees meer over verzuring van het kraakbeen >>>

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.