Artrose rug

Facetartrose is artrose in de rug. Dit wordt ook wel spondylartrose genoemd. Door kraakbeenverzuring in de rug ontstaat wrijving van de botten in de wervelkolom. Het verzuurde kraakbeen is dan niet meer in staat de botten uit elkaar te houden. Hierdoor ontstaan aangroeisels van de botten die pijnlijke ontstekingen veroorzaken.

 

Bij spondylartrose of facetartrose is sprake van verzuring van kraakbeen in de wervelkolom, specifiek aan de wervelgewrichten die de ruggenwervels met elkaar verbinden. De naam “facetartrose” geeft duiding van de plaats waar de artrose zich bevindt. De term ‘spondyl’ betekent ‘wervel’ en ‘Facet’ duidt op de facetgewrichten. Dit zijn de beweegbare gewrichten van de wervelkolom die de wervels met elkaar in verbinding brengen en de wervelkolom flexibiliteit geven.

 

Verzuring van het kraakbeen neemt snel toe naarmate u ouder wordt waardoor veel ouderen last hebben van artrose in de rug.  

 

Facetartrose

 

Bij artrose in de rug is het aan te bevelen te gaan ontzuren om hiermee de verzuring van het kraakbeen tegen te gaan. Hierdoor kunnen de klachten verminderen waardoor u beter in staat bent te bewegen en waardoor de progressie van artrose nog verder afneemt.

 

Lees meer over verzuurd kraakbeen >>> 

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.