Artrose nek

Nek artrose ontstaat door verzuring van het kraakbeen in de wervelkolom van de nek. Hierdoor krijgt u pijn in de nek die vaak aan één zijde erger is dan aan de andere kant. Op korte termijn kunt u hiervoor pijnstillers en ontstekingsremmers gebruiken maar het is aan te raden de verzuring van het kraakbeen tegen te gaan.

 

Klachten

Artrose in de nek veroorzaakt pijn in de nek en straalt zich over het algemeen uit tot iets voorbij de schouder. De pijn kan heftiger worden als u een foute houding aanneemt of lang in dezelfde houding zit. De nek in een bepaalde stand buigen of draaien kan tevens de pijn verergeren. Het is ook mogelijk dat de nek behoorlijk knarst en kraakt, maar aangezien dat nogal veel voorkomt is het niet altijd een symptoom van nekartrose. In sommige gevallen kan artrose in de nek gepaard gaan met hoofdpijn of duizeligheid.

 

Oorzaak

Door verzuring van het kraakbeen en de houding van de mens heeft de nekwervelkolom veel te verduren. Bij het ouder worden, wordt het gewrichtskraakbeen in de nek steeds meer verzuurd en breken cellen af. Er kunnen dan kleine beschadigingen ontstaan, die problemen op kunnen leveren. Zo kunnen bijvoorbeeld de tussenwervelschijven smaller worden en zelfs gaan uitpuilen, waardoor zenuwen in de nek bekneld raken. Wat ook veel voorkomt is dat de gewrichtjes tussen de wervels, die de samenhang van de nek waarborgen door artrose veranderen.

 

Deze verzuringsprocessen kunnen pijn tot gevolg hebben. Het zijn allemaal ouderdomsverschijnselen van de nekwervelkolom, die ook wel ‘degeneratieve afwijkingen’ worden genoemd. Het woord ‘slijtage’ is eigenlijk geen juiste term, omdat artrose niet per se alleen bij oudere mensen voorkomt. 

 

Artrose Nek

 

Behandeling

Bij artrose in de nek kunt u gaan ontzuren om hiermee de verzuring van het kraakbeen tegen te gaan. Hierdoor kunnen de klachten verminderen waardoor u beter in staat bent te bewegen. Tevens kan door ontzuren de progressie van artrose afnemen.

 

Lees meer over verzuring van het kraakbeen >>>

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.