Artrose in voet

Artrose in de voet of in de tenen is een degeneratieve ziekte die veroorzaakt wordt door verzuring van het kraakbeen tussen de botjes in de voeten. Door verzuring van het kraakbeen breken de cellen af en kunnen de botten niet meer uit elkaar gehouden worden. Door het verzuurde kraakbeen te ontzuren en door weer regelmatig te bewegen, kunnen de klachten aanzienlijk verminderen.

 

Symptomen

Vaak is het grote-teengewricht aangedaan, wat erg lastig of pijnlijk kan zijn bij het afwikkelen van de voet. De pijn is het meest aanwezig bij beweging van de voet na een periode van rust. In veel gevallen raakt de voet ontstoken en kunnen zwellingen optreden. Hierdoor wordt het steeds pijnlijker om te bewegen.  

 

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken van artrose in de voeten waarvan verzuring van gewichtskraakbeen het meest voorkomt. Doordat het kraakbeen tussen de botten steeds meer verzuurt naarmate men ouder wordt, breken cellen af en wordt het kraakbeen minder flexibel. Het schoeisel speelt tevens een grote rol bij de ontwikkeling van klachten. Als de schoen te soepel is, beweegt de voet te veel wat pijn kan geven tijdens lopen. Als afwikkelen over het aangedane gewricht pijn doet, gaat u bovendien de voeten anders belasten. Dit kan weer leiden tot verdere pijnen en vermoeidheid.

 

 

Artrose Voet

 

Behandeling

Bij artrose in de voet kunt u het lichaam gaan ontzuren. Hierdoor neemt de afbraak van cellen in het kraakbeen af waardoor u beter in staat bent de voet te bewegen. Door regelmatig de voeten pijnloos te bewegen kunt u de progressie van voetartrose nog verder stoppen. 

 

Lees meer over artrose en kraakbeenverzuring >>>

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


 

Doe de online verzuringstest

 

Artrose wordt deels veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>