Artrose heup

Coxartrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen van de heup is verzuurd. Kraakbeen bevindt zich in heupgewrichten en zorgt ervoor dat het oppervlak van verbinding glad is, waardoor de beweging van botten vlekkeloos kan verlopen. Bij coxartrose neemt het kraakbeen in het heupgewricht door verzuring af in dikte, heupartrose wordt daarom ook wel heupslijtage genoemd.

 

Bij zeer ernstige kraakbeenverzuring kan het bot kan worden aangetast, de beschermende werking van het kraakbeen is dan bijna, of geheel weg. In het heupgewricht bevindt zich kraakbeen op het ronde, bovenste gedeelte van het bot van het bovenbeen (de heupkop) en op de heupkom, wat onderdeel is van het bekken (de heupkom wordt ook wel het acetabulum genoemd). Samen vormen deze twee onderdelen het heupgewricht, een gewricht waarin een de heupkop kan draaien in de heupkom.

 

Coxartrose

 

Degeneratieve artrose van de heup (coxartrose) is volgens het RIVM de meest voorkomende ziekte van het heupgewricht bij volwassenen. In 2007 hadden ongeveer 156.000 vrouwen en 82.000 mannen in Nederland last van de coxartrose. De meeste mensen met artroseproblemen zijn verzuurd waardoor opgebouwde zuurresten het kraakbeen in de heup kunnen aantasten.

 

Bij artrose in de heup is het aan te bevelen te gaan ontzuren. Hierdoor kunnen de klachten verminderen waardoor u beter in staat bent te bewegen. Tevens kan hierdoor de progressie van artrose worden vertraagd.

 

Lees meer over verzuurd kraakbeen >>> 

 

 

 

 

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


VRAGEN OVER ARTROSE EN ONTZUREN?

 

Wilt u gratis advies hoe u door middel van ontzuren uw artroseklachten kunt verminderen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 
 

Doe de online verzuringstest

 

Artrose wordt deels veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>