Artrose behandelen

U kunt de afbraak van het kraakbeen tegengaan. Door de zure stoffen in omgeving van het kraakbeen op te lossen en af te voeren, stopt de veroudering van weefsel. De omgeving is licht basisch en het lichaam kan nieuwe cellen aanmaken.

 

Artrose en medicijnen

In het geval dat uw arts artrose vaststelt, schrijft de reguliere aanpak slechts symptoom onderdrukkende medicijnen voor zoals pijnstillers en ontstekingsremmers. Deze medicijnen onderdrukken ontstekingen en pijnen.  De afbraakproducten van deze medicijnen (metabolieten) bestaan echter uit toxische zure afvalstoffen die het probleem weer verder in de hand werken. Langdurig gebruik van deze medicijnen zorgen op termijn slechts voor het verslechteren van de situatie door de sterk verzurende werking. Artrose behandelen zonder medicatie is echter mogelijk.

 

Glucosamine of een injectie met hyaluronzuur zijn andere behandelmethoden. Deze stoffen maken deel uit van het kraakbeenweefsel. De werking ervan is onvoldoende bewezen en dikwijls niet effectief genoeg. Het heeft helaas weinig zin om glucosamine en hyaluronzuur toe te voegen aan een vervuilde/verzuurde kraakbeenomgeving. In een ontzuurd lichaam kan de inzet van glucosamine zeker een bijdrage leveren. 

 

Natriumbicarbonaat lost zure afvalstoffen in het kraakbeen op

U kunt het kraakbeenweefsel in uw lichaam tegenwoordig heel effectief ontzuren door  basisch water te drinken. Basisch water is water met een hoge pH waarde (pH = 9,5). Het drinken ervan zorgt ervoor dat het lichaam, via de maagwandcellen, het lichaamseigen stofje natriumbicarbonaat aangemaakt. Het water neutraliseert de zure afvalstoffen in het kraakbeen en voert ze af. Vaak kan door het drinken van basisch water al na zeer korte tijd de zuurgraad in het bloed positief veranderen waardoor de omgeving van het kraakbeen minder verzuurt. Met het ontzuren van het kraakbeen werken mensen met artrose aan een structurele oplossing tegen de pijnlijke symptomen. Een "schone" omgeving van het kraakbeen stopt het verouderingsproces.

 

 

Begin vandaag nog met het ontzuren van uw lichaam om verdere ontstekingen en slijtage tegen te gaan. Vervolgens kunt u blijven bewegen en een sport te kiezen die bij uw vorm van artrose past. 

 

Lees meer over ontzuren >>>

Stop de verzuring van uw kraakbeen

 

Bij artrose lijdt men aan de gevolgen van chronische verzuring van het gewrichtskraakbeen. Wat kunt u eraan doen om dit tegen te gaan?

 

Lees meer >>>

 


 

Doe de online verzuringstest

 

Artrose wordt deels veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>


artrose behandelplan

Artrose behandelplan

Behandel uw jicht structureel met het ontzuren-behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis.

 

Artrose behandelplan >>